Stolní hrozny - Bílá odrůda - Italia B
Francouzské označení
Italia B
Použití
Odrůda stolního hroznu
Fenologie
Doba rašení: 5 dní po Chasselas.
Doba zralosti: 3. doba, 4 týdny po Chasselas.
Technologické potenciály
Hrozny jsou velmi velké, kuželovité, středně kompaktní a bobule jsou velké až velmi velké, s průměrně silnou slupkou a pevným, šťavnatým dužnatým masem, s příjemnou chutí. Italia B vykazuje dobrou schopnost uchování a přepravy.
Zemědělské a agronomické vlastnosti
Italia B má velmi silnou vitalitu a má poloodpovídající vzrůst. Je to odrůda, která musí být pěstována na drátěném vedení a vedená dlouhým řezem.
Popisné prvky
Identifikace se opírá o:
- konec mladého výhonu, který vykazuje vysokou hustotu ležících chlupů,
- mladé listy žluté a lesklé,
- dospělé listy kulovité, s pěti laloky, s petiolárním sinusovým dnem ve tvaru U, otevřeným, málo otevřeným nebo uzavřeným, s velkými zuby, s rovnými stranami.